Kompakt Sürücü

Genel Özellikler

Sac Genişlik Kapasitesi

200~1000mm

Sac Kalınlık Kapasitesi

0,6~6,0mm

Rulo Açıcı

Rulo Taşıma Kapasitesi

6000 Kg

Tambur Açma-Kapama

Hidrolik sıkma

Hidrolik Ünite Ekipmanları

BOSCH REXROTH / HYDAC

Tambur Sayısı

Tek

Rulo Üst Baskı Kolu

Hidrolik

Rulo Alt Baskı Kolu

Hidrolik ve motorlu

WATTDRIVE

Rulo Sac İç Çap / Maks. Dış Çap

480~520mm / 1600mm

AC Motor Gücü

3,0kW

WATTDRIVE

Redüktör Tipi

Konik tip, helis dişli, düşük boşluklu

WATTDRIVE

Güç Aktarma Tipi

Zincir dişli

SKF

Hız Kontrol

Var

SIEMENS

Fren Sistemi

Pnömatik disk fren

TWIFLEX

Loop Kontrol

Mesafe ayarlı lazer sensör

SICK

Rulo Sac Yükleme Arabası

Var

Rulo Sac Merkezleme

Servo motorlu rulo dayama ayakları

SIEMENS

Rulo Sac Doğrultma Sürme

Sac Bel Kırma Sistemi

Hydrulic driven bending arm

BOSCH REXROTH / HYDAC

Çekici Merdane Sayısı

2

Doğrultma Timsah Ağzı Sistemi

~20 derece açılabilir hidrolik tahrikli

BOSCH REXROTH / HYDAC

Doğrultma Tahrik Şekli

Dişli aktarma

Doğrultma Ayar Tipi

Servo motor / 3 adet

SIEMENS

Doğrultma Grubu Baskı Redüktör

3 çift, şaft bağlantılı

Doğrultma Merdane Dizilimi

4 Altta / 3 Üstte

Doğrultma Merdane Sayısı

7

Doğrultma Merdane Sayısı

100mm

Sürme Merdane Sayısı

2

Sürme Merdane Çapları

125mm

Sürme Merdaneleri Baskı Ayarı

Pnömatik

Servo Motor Gücü

Konik tip, helis dişli, kamasız ve konik sıkma, düşük boşluklu

FESTO

Redüktör Tipi

24Nm

SIEMENS

Pilotlama Sistemi

Konik tip, helis dişli, kamasız ve konik sıkma, düşük boşluklu

WATTDRIVE

Sürücü Yüksekliği Ayar Sistemi

Pozisyon kontrollü, motorlu, 200mm

BOSCH REXROTH / HYDAC

Kalıp İçi Sac Pozisyon Ayarı

El çarkı

I/O Haberleşme Şekli

Makine üzerinde, IP67 koruma sınıflı

EUCHNER

Servo Motorlu Rulo Dayama Ayakları

Rulo sacın tambur üzerine merkezlenmiş bir şekilde takılması, servo motor kontrollü rulo dayama ayakları ile yapılır. Kullanılacak sacın genişliği operatör paneline girildiğinde rulo dayama ayakları servo motorlar ile tambur merkezinden iki tarafa eşit şekilde açılarak istenilen genişliğe gelir. Böylece rulo sacın tamburda merkezden kaçık bağlanma ihtimali ortadan kalkar. Rulo bağlama süresi çok daha hızlı ve güvenli olarak gerçekleşir

Tambur Ayakları Tırnak Sistemi - Opsiyonel

Tambur ayakları arasındaki tırnak sistemi rulo sacın ucunun sıkışmasını önler. Bu tırnak sistemi sayesinde rulo sacın ucu sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.

Timsah Ağzı Açılma Sistemi

Doğrultma sürme grubu sac giriş tarafından yaklaşık 20 derecelik bir açı ile açılır. Bu sayede sacın doğrultma sürme grubu içerisine rahat bir şekilde girmesi sağanır. Bu özellik sayesinde yeni rulo bağlama sırasında yaşanan vakit kaybı minimum seviyede olur. Doğrultma sürme grubunun bu açılma hareketi iki taraftan hidrolik pistonlar ile gerçekleşir

Rulo Yükleme Arabası

Forklift veya vinç vasıtası ile yükleme arabasının üzerine bırakılan rulo sac, kumanda kontrolü ile tambura hızlı ve güvenli bir şekilde takılır. Rulo yükleme arabası,Z eksenindeki hareketini hidrolik piston ile, Y eksenindeki hareketini ise ac motor tahriki ile yapar. Üzerine yüklenen rulonun arabanın hareketi esnasında devrilmesini engellemek için kılavuz kollar bulunmaktadır.

Rulo Sac Ağızlama Sistemi

Rulo sacın doğrultma-sürme grubu içerisine el değmeden, hızlı ve güvenilir bir şekilde verilebilmesi için hidrolik tahrikli ağızlama sistemi bulunmaktadır. Hidrolik tahrikli alt ve üst küreklerden oluşan bu sistem bağlanan rulonun çapına göre pozisyonu ayarlanabilir ve alt kürekteki uzayan dil sayesinde ruloya yaklaşarak sacı kürek üzerine almaktadır. Kürek üzerine alınan sac el değmeden doğrultma merdanaleri arasına gönderilir.

Kalıp Tanıma Sistemi - Servo Motorlu Kılavuzlar

Doğrultma sürme grubu giriş ve çıkışında bulunan sac kılavuzlama milleri servo motorlar ile ayarlanır. Kullanılacak sacın genişliği operatör paneline girildiğinde kılavuzlama milleri merkezden iki tarafa eşit şekilde açılarak istenilen genişliiğe gelir. Böylece rulo sacın doğrultma sürme grubunu içerisinde merkezlenmiş olarak kalıba kadar ulaşması sağlanmış olur. Bu ayarın servo motorlar ile yapılması ayarın hassasve çok hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlar. Kalıp tanıma sistemi paketi ile dahil edilebilir

Kalıp Tanıma Sistemi - Servo Motorlu Doğrultma Ayarı

Doğrultma grubundaki üst merdanelerin her biri ayrı ayrı kontrol edilebilir. Bu kontrol sac düzlemsellik ayarının daha hassas bir şekilde yapılmasını sağlar. Üst gruptaki her bir merdane servo motor ile tahrik edilirek baskı ayarı yapılır. Operatör paneli üzerinden girilen pozisyon ayarı otomatik olarak gerçekleşir. Operatör paneli üzerinden merdanelerin güncel pozisyonları hassas olarak takip edilebilir.

Pozisyon Kontrollü Yükseklik Ayarı

Doğrultma sürme grubunun yükseklik ayarı motorlu bir sistem ile otomatik olarak gerçekleşir. Operatör paneline tabla üzerinden kalıp sac giriş mesafesi girildiğinde sürücü girilen değere otomatik olarak yükselir veya alçalır. Pozisyon kontrolü gövde üzerindeki lineer cetvel ile yapılır.

Destek Merdaneli Doğrultma ve Sürme Grubu - Opsiyonel

Doğrultma ve sürme gruplarındaki merdanaler alttan ve üstten destek rulmanları ile desteklenerek merdanelerdeki esneme en düşük seviyelere indirilmiştir. Merdanelerin esneme oranının azaltılması daha üst düzey bir doğrultma kalitesi elde edilmesini sağlayacaktır.

SIEMENS SIMOTION D - the higd-end motion control system - Harici Enkoder Kontrol

Harici enkoder uygulaması ile sürme merdaneleri ile sürülen sac ikinci bir kontrolden daha geçer. Sürme merdanelerinin yaptığı ölçüm ile enkoder tekeri tarafından yapılan ölçüm sürme işlemi yapıldığı süre boyunca anlık olarak kontrol edilir. Sürme işlemi sırasında olası bir patinaj veya kaçırma ihtimalinde bu kayıplar aynı anda tolere edilerek sürme işlemi gerçekleşir.

El Çarkı ile Kalıp İçi Pozisyon Ayarı

Progresiv kalıplarda rulo sacın kalıp içerisine verilmesinden, ilk parça düşene kadar prestek vuruş modunda ve besleme sistemi ise manuel modda kullanılmaktadır. Her bir vuruş sonrasında sacın bir sonraki aşamaya ilerletilmesi el çarkı ile çok daha hassas ve hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Böylece hem seri üretime başlama süresi çok kısalacak, hem de iş güvenliği açısından daha güvenli bir çalışma sağlanacaktır

Hidrolik Giyotin - Opsiyonel

Kesme Kapasitesi

6,0mm @600mpa

Bıçak Boşluk Ayarı

No

Giyotinin maksatı; operasyonun herhangi bir sebeple durması durumunda, kalıpla sürücü arasındaki sacı kesmektir. Boy kesme operasyonu için kullanılması uygun değildir.

Sürücü Çıkışı Yolluk - Opsiyonel

Sürme merdaneleri ile pres tablası arasındaki bölgede sacın eğim vermeden taşınabilmesi için köprü vazifesi gören bir ünite vardır. Bu sistem doğrultma-sürme grubu üzerine bağlandığı için yükseklik ayarının değişmesi ile birlikte aynı şekilde hareket etmektedir. Tabla üzerine uzayacak şekilde bir mekanizması yoktur. Uzunluk sabittir.

SimpLinx Uzaktan Bağlantı

SimpLinx uzaktan bağlantı modülü ile makinalarımız daima ulaşılabilir. Herhangi bir arıza durumunda teknik servis ekibimiz makinanıza uzaktan bağlanarak ilk müdahale ve tanı koyma süreçlerini en hızlı şekilde halletmektedir. Ağınızdaki port ya da firewall kısıtlaması prosedürlerine takılmadan en hızlı şekilde bağlantı kurabilmek için alt yapısı hazırdır.

Güvenlik Paketi

Güvenlik Kontrolörü

SIEMENS

Çit Sistemi

SURFENCE

Güvenlik Kapısı

SURFENCE

Kilit Sistemi

EUCHNER

Işık Bariyeri

SICK

Merdane Tip Yağlayıcı - Opsiyonel

Yağlayıcı Tip

Keçe

Merdane Çapı

110mm

Tank Tip

Basınçlı Tank- 20Lt

Kontrol Tipi

Hat HMI Paneli üzerinden

Doğrultma Grafiği

Hız Grafiği

Sürme Hızı

50m/min

Proses Hızı

16m/min

Pilotlama Zamanı

400ms

İvme

3m/sc2